Avokádové brownie

56
- reklama -

Suroviny

2 avokáda (cca 200 g čisté dužiny)
150 g třtinového cukru
4 vejce
50 g kakaa
100 g mandlové mouky
200 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny (cca 10 min. mixérem). Opatrně smícháme s rozpuštěnou čokoládou, která ale nesmí být horká.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme mouku a kakao. Opět s citem promícháme. Nakonec už jen chybí přidat rozmačkané avokádo, já ho mixuji, aby bylo opravdu hladké. Hotové těsto musí zůstat lehce načechrané, nepřemíchejte ho.

  3. Rozprostřeme do formy (20×20 cm) s pečícím papírem a dáme péct na 10 minut. Poté vyndáme z trouby, 2-3x bouchneme formou o stůl, vrátíme do trouby a dopečeme 10 minut. Necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

V dnešní době existuje hned několik druhů brownies (z fazolí, řepy, batátů). Já ale dnes mám recept na brownie z avokáda. Většina zná avokádo pouze jako guacamole nebo na toustu s vejci. Použití pro avokádo je však mnohem širší a do jídelníčku ho zařazuje čím dál více lidí kvůli obsahu zdravých tuků. Vzala jsem tedy svůj oblíbený a osvědčený recept na brownie a máslo nahradila právě avokádem. Je to lahůdka …

* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.creative/