
- reklama -
Suroviny
- 1 zralé avokádo
- 1 KL jablečného nebo bílého vinného octa (můžete také použít citronovou šťávu)
- 1 KL dijonské hořčice
- 1 PL rostlinného oleje
- špetka cukru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- + na omáčku aioli pár listů medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu.
-
Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









