
- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- měkký salám
- sterilovaný hrášek
- cibule
- kyselá okurka
- tatarka
- majonéza
- worchestr
- pepř
- sůl
- cukr
- želatina
- šunka
- vysočina
- poličan
- tvrdý sýr
- pomazánkové máslo
- feferonky atd
Postup přípravy receptu
-
Salám nakrájíme na tenké nudličky (1/2 kg), kyselé okurky a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Přidáme hrášek, tatarku(100g), majonézu (malá sklenička, ale záleží na chuti).Zamícháme, dochutíme solí,pepřem, cukrem a worchestrem.
-
Připravíme si ze sáčku želatinu jako na vaječnou tlačenku, salát želatinou zalijeme a necháme v libovolné formě stuhnout.
-
Na ozdobení plátky mini šunky,postupně vytváříme růže, které spojíme párátkem, tak aby to nebylo vidět. Taktéž růžičky z vysočiny. Dozdobíme pomazánkovým máslem.
Poznámka od kuchařky
Místo pařížského salátu na „korpus“ dortu lze použít jakýkoliv salát nebo vaječnou tlačenku.
Kuchařka: Vendy









