Aspikový dort z pařížského salátu

97
- reklama -

Suroviny
8-10 porcí

měkký salám
sterilovaný hrášek
cibule
kyselá okurka
tatarka
majonéza
worchestr
pepř
sůl
cukr
želatina
šunka
vysočina
poličan
tvrdý sýr
pomazánkové máslo
feferonky atd

Postup přípravy receptu

  1. Salám nakrájíme na tenké nudličky (1/2 kg), kyselé okurky a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Přidáme hrášek, tatarku(100g), majonézu (malá sklenička, ale záleží na chuti).Zamícháme, dochutíme solí,pepřem, cukrem a worchestrem.

  3. Připravíme si ze sáčku želatinu jako na vaječnou tlačenku, salát želatinou zalijeme a necháme v libovolné formě stuhnout.

  4. Na ozdobení plátky mini šunky,postupně vytváříme růže, které spojíme párátkem, tak aby to nebylo vidět. Taktéž růžičky z vysočiny. Dozdobíme pomazánkovým máslem.

Poznámka od kuchařky

Místo pařížského salátu na „korpus“ dortu lze použít jakýkoliv salát nebo vaječnou tlačenku.