
- reklama -
Suroviny
- 2 sáčky želatiny čiré (á 20 g)
- 1 sklenička moravanky
- 10O g šunky
- 100 g eidamu (silnější plátek)
- 2 vejce (uvařená)
- křenové pomazánkové máslo
Postup přípravy receptu
-
Dle návodu na sáčku si připravím želatinu, na úkor vody přidávám nálev z moravanky a ocet, aby želatina měla tu správnou chuť.
-
A teď jenom do formičky pro biskupský chlebíček dávám postupně vrstvičku želatiny a postupně přidávám ostatní, tzn. šunku rolovanou s křenovým máslem, vrstvičku sýra, vajíčka na plátky a prosypávám zeleninkou z moravanky, po každé vrstvě naliji trošku želatiny a dám do lednice a takhle dál, až mám formu plnou.
-
Možno obměňovat dle toho, co máme momentálně doma : krabí tyčinky, měkký salám, atd.
Kuchařka: mackag