
Suroviny
- Zhruba 250 – 300 g kuřecích prsou
- 100 – 150 g mražené zeleniny nebo čerstvé
- sůl dle potřeby
- 6 kuliček celého pepře
- 1 kuličku nového koření
- 1 malý bobkový list
- 20 g sypké želatiny
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí a odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
-
Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
-
Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je takový dietnější, můžeme uvařit dohromady i maso s kuřecími skelety, chuť bude silnější.
Silikonové formičky na muffiny není třeba potírat olejem. Jiné, umělohmotné bych mírně potřela.
Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/