Aspik z kuřecího masa se zeleninou

67
- reklama -

Suroviny

Zhruba 250 – 300 g kuřecích prsou
100 – 150 g mražené zeleniny nebo čerstvé
sůl dle potřeby
6 kuliček celého pepře
1 kuličku nového koření
1 malý bobkový list
20 g sypké želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí a odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.

  2. Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.

  3. Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je takový dietnější, můžeme uvařit dohromady i maso s kuřecími skelety, chuť bude silnější.

Silikonové formičky na muffiny není třeba potírat olejem. Jiné, umělohmotné bych mírně potřela.

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/