Aspik s uzenou rybou

67
- reklama -

Suroviny

2 uzení pstruzi (může být ale i jiná uzená sladkovodní ryba)
1/2 cibule
4 hřebíčky
2 bobkové listy
1/2 lžíce hořčičných semínek
1/2 lžíce celého černého pepře
1/2 l zeleninového vývaru
citronová šťáva z 1 citronu
6 lístků bílé želatiny
čerstvý kopr
čerstvá petrželka nebo kerblík
několik kapek Worcesterové omáčky
uzený losos na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Želatinové plátky namočíme do studené vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.

  3. Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.

  4. Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami.

  5. Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout – aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/