- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balení čerstvého bílého chřestu(Asparagusu)
- 2 l kuřecího vývaru
- 10 růžiček kapusty
- oříšek másla
- sůl
- mrkev
- česnek
- 3 krajíce chleba na krutony
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé.
-
Růžičky kapusty, oloupeme od starých lístků a překrojíme na polovinu.
-
Lehce povaříme do změknutí a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla.
-
Na kostičky pokrájené krajíce chleba, zbavené kůrky opečeme na pánvi se směsí olivového oleje a utřeného stroužku česneku.
Vzniklé křupavé krutony, vkládáme před přímou konzumací polévky.
Poznámka od kuchařky
Velmi dobrá – netradiční polévka.
Kuchař: Colombo65