Asparagusovo-kapustová polévka s česnekovými krutony

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení čerstvého bílého chřestu(Asparagusu)
2 l kuřecího vývaru
10 růžiček kapusty
oříšek másla
sůl
mrkev
česnek
3 krajíce chleba na krutony
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s kuřecím vývarem, ze kterého odebereme tuk – nejlépe, když vývar ztuhne, vložíme oloupaný a očištěný asparágus, který nakrájíme na špalíčky cca 1 – 2 cm dlouhé.


    Zobrazit celý recept

  2. Růžičky kapusty, oloupeme od starých lístků a překrojíme na polovinu.

  3. Lehce povaříme do změknutí a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla.

  4. Na kostičky pokrájené krajíce chleba, zbavené kůrky opečeme na pánvi se směsí olivového oleje a utřeného stroužku česneku.

    Vzniklé křupavé krutony, vkládáme před přímou konzumací polévky.

Poznámka od kuchařky

Velmi dobrá – netradiční polévka.