
Suroviny
2 porce
- 2 čtverce pšeničných kulatých nudlí
- 12 středních šedých krevet
- 2 malá vejce
- 2 lžíce sezamového oleje,
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 2 ks zelené nati jarní cibulky
- 1 chilli papričku
- klíčky mungo fazolí
- 2 lžíce rybí omáčky – (nahrazuje sůl)
- 2 lžíce světlé sójové a 1 lžíci tmavé sójové omáčky
- 1-2 lžíce rýžového octa
- 1 lžičku třtinového cukru
- šťávu z půlky limetky
- koriandr.
Postup přípravy receptu
-
Nudle dáme do nádoby určené pro MVT, zalijeme vřelou vodou a dáme vlnit na 6 min/ 800 W ( nebo uvaříme klasicky dle návodu na obalu), hotové scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítku okapat.
-
Ve Wok pánvi zpěníme na sezamovém oleji nasekanou šalotku a česnek. Přidáme krevety a za občasného promíchání restujeme asi 2 minuty ( krevety zrůžoví). Přidáme nudle a ještě chvilku restujeme. Podlijeme všemi omáčkami, přidáme rýžový ocet a cukr, promícháme a odhrneme kousek stranou . Do volného místa rozklepneme vejce, necháme pár vteřin zatáhnout a promícháme k nudlím.
-
Zakápneme limetkovou štávou a podáváme posypané mungo klíčky, nasekanou cibulkou a koriandrem. Chilli papričku a limetku ještě podáváme zvlášť na dochucení.
Poznámka od kuchařky
Recept a mnoho dalších mám od své známé vietnamské prodavačky, které tímto děkuji.









