- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovičky (2-2,5 cm vysoké)
- sůl
- čtyřbarevný pepř
- 2 vejce
- 1 malá cibule
- strouhanka
- hladká mouka
- 1/4 lžičky tymiánu
- 1/4 lžičky rozmarýnu
- 1/4 lžičky oregana
- 1/4 lžičky kari
- 1/4 lžičky saturejky
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve omyjeme, osušíme a nasekáme koření, přidáme drobně pokrájenou cibuli a promícháme. Krkovičku naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Obalíme v mouce a necháme rozehřát sádlo s máslem. Rozkvedláme vejce.
-
Do koření s cibulkou přidáme strouhanku a lehce prsty promícháme. (Strouhanku připravuji těsně před použitím, aby díky cibulce nezvlhla.)
Maso obalíme ve vejcích a pak ve strouhankové směsi. -
Na směsi sádla a másla pomalu smažíme dozlatova. Podáváme s brambory.
Poznámka od kuchařky
Pro sebe jsem si tímto způsobem obalila uzené tofu, může to být i vepřová kotleta.
Kuchařka: Jaromira18