Aromatická krkovička

40
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky krkovičky (2-2,5 cm vysoké)
sůl
čtyřbarevný pepř
2 vejce
1 malá cibule
strouhanka
hladká mouka
1/4 lžičky tymiánu
1/4 lžičky rozmarýnu
1/4 lžičky oregana
1/4 lžičky kari
1/4 lžičky saturejky
2 lžíce sádla
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve omyjeme, osušíme a nasekáme koření, přidáme drobně pokrájenou cibuli a promícháme. Krkovičku naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Obalíme v mouce a necháme rozehřát sádlo s máslem. Rozkvedláme vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Do koření s cibulkou přidáme strouhanku a lehce prsty promícháme. (Strouhanku připravuji těsně před použitím, aby díky cibulce nezvlhla.)
    Maso obalíme ve vejcích a pak ve strouhankové směsi.

  3. Na směsi sádla a másla pomalu smažíme dozlatova. Podáváme s brambory.

Poznámka od kuchařky

Pro sebe jsem si tímto způsobem obalila uzené tofu, může to být i vepřová kotleta.