Suroviny
- Na formu o velikosti 20cm:
- 130 g světlých bebe sušenek
- 65 g másla
- 200 g arašídového másla (klidně dejte i míň, podle toho jak moc výraznou chcete chuť)
- 250 g tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- 50 g třtinového cukru
- Na ořechy:
- 50 g pekanových ořechů
- 60 g třtinového cukru
- 4 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Bebe sušenky jsem rozdrtila v mixéru a promíchala je s rozpuštěným máslem.
Sušenkovou drť jsem natlačila do připravené formy. Korpus jsem nechala hodinu tuhnout v lednici. -
V misce jsem smíchala tvaroh, zakysanou smetanu, arašídové máslo a cukr.
Dobře vymíchaný krém jsem natřela na připravený ztuhlý korpus. -
Cheesecake jsem nechala tuhnout v lednici alespoň 6 hodin.
-
Pekanové ořechy jsem nalámala na menší kousky a opražila na suché pánvi.
Třtinový cukr jsem smíchala s vodou v kastrůlku se silnějším dnem a na mírném plameni nechala zkaramelizovat – trvalo to cca 7-10 minut. Během vaření karamelu nesmíte míchat! -
Ořechy jsem přesunula na plech s pečícím papírem a zalila horkým karamelem. Směs jsem nechala úplně vychladnout, a až poté jsem je nalámala na malé kousky.
Nakonec jsem cheesecake ozdobila karamelovými pekany.