![Arašídovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec_5ff821edde421.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/arasidovo-cokoladove-muffiny-bez-lepku-mleka-a-vajec_5ff821edcd81c.jpeg)
Suroviny
- 125 g arašídové mouky (Adveni Medical)
- 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 125 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky Xanthanu
- 3 lžíce oleje
- 450 ml vody
- 2 lžíce drobně nasekaných nesolených arašídů
- 2 lžíce nasekané hořké čokolády bez obsahu mléka
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem.
-
Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto.
-
Na závěr vmícháme posekané arašídy a čokofloky.
-
Formičky na muffinky (silikonové nebo papírové košíčky vložené do formy) naplníme těstem asi do dvou třetin, vršky můžeme ještě posypat čokofloky a arašídy, a vložíme do trouby předehřáté na 160°C, do které na dno vložíme plecháček s vodou.
-
Pečeme asi 25-30 minut, propečení zkoušíme špejlí. Používáme-li silikonové formičky, vyklepneme muffinky ještě vlažné, aby se odspodu nezapařily.
-
Pokud pečeme muffiny v kovové formě vyložené papírovými košíčky, vyndáme teplé muffiny z formy a necháme je vydýchat jen v papírovém košíčku.
Poznámka od kuchařky
Arašídová mouka Adveni je vyráběná z nepražených arašídů, získává se z výlisků po výrobě oleje a míchá se s 10 % čirokové mouky, aby nedocházelo ke žluknutí. Nicméně pokud byste hledali náhradu, věřím, že i umleté nesolené arašídy poslouží.
http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.