
Suroviny
- 100 g arašídového másla
- 75 g mouky z červené čočky
- 45 g třtinového cukru
- vanilka (extrakt, prášek)
- asi 3 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme rukama kompaktní pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby, záleží na tom, jak řídké máme arašídové máslo.
-
Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku.
-
Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12-15 min, až než sušenky lehce zezlátnou.
Poznámka od kuchařky
Arašídovo-čočkové sušenky jsou alternativou k dnes tak oblíbeným proteinovým tyčinkám. Dochutit si je můžete podle libosti, například kakaem, skořicí či kousky čokolády a nebo se držet základní vanilkové verze, která mně osobně chutná nejvíc.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.