- reklama -
Suroviny
- 100 g arašídového másla
- 30 g nevařené bílé quinoy
- 30 g bezlepkové mouky (použila jsem hladkou rýžovou)
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce hnědého třtinového cukru
- 1 lžíce chia semínek
- 2 lžíce slunečnicových semínek
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto.
-
Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku.
-
Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 12-15 min, až sušenky lehce zezlátnou.
Poznámka od kuchařky
Sušenky s arašídovým máslem a quinoou jsem ochutnala na Apetit pikniku a tak mi zachutnaly, že jsem se rozhodla vyzkoušet je doma. Díky arašídům, quinoe a semínkům jsou nabité bílkovinami a krásně křoupou.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram