Arašídové sušenky s quinoou (bez lepku, mléka a vajec)

61
- reklama -

Suroviny

100 g arašídového másla
30 g nevařené bílé quinoy
30 g bezlepkové mouky (použila jsem hladkou rýžovou)
3 lžíce medu
1 lžíce hnědého třtinového cukru
1 lžíce chia semínek
2 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku.

  3. Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 12-15 min, až sušenky lehce zezlátnou.

Poznámka od kuchařky

Sušenky s arašídovým máslem a quinoou jsem ochutnala na Apetit pikniku a tak mi zachutnaly, že jsem se rozhodla vyzkoušet je doma. Díky arašídům, quinoe a semínkům jsou nabité bílkovinami a krásně křoupou.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.