
Suroviny
30 porcí
- 150 g hladké mouky
- 70 g arašídové pasty (másla)
- 70 g Hery
- 140 g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 ks vejce
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Všleháme do pěny máslo (Heru) spolu s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčkem, špetkou soli a arašídovým máslem. Pak do toho pečlivě vmícháme mouku s práškem do pečiva a utvoříme vláčné těsto.
-
Na vymazaný plech děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu a dáváme je minimálně 50 mm od sebe. Kuličku velice mírně zploštíme. Opravdu mírně. Keksy se samy rozjedou. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 12 min, než jsou dozlatova a necháme vystydnou.
-
Je jich z jedné várky asi 30 ks.
Poznámka od kuchařky
Sklenice Arašídové pasty jsou asi 425 g. To znamená na 6 várek , to je asi 180 ks. Já zkusil dát na část vlašské ořechy. Dobré je nechat chvilku na plechu a pak přendat na mřížku. Je to supr.
RÁD BYCH UPOZORNIL, ŽE TO NENÍ MŮJ RECEPT, ALE BYL MI ZASLÁN JAKO PROSBA O RADU CO S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM.
Ještě bych rád dodal, že pasta bývá mírně slaná, takže se jistě dají dělat i bez cukru zcela naslano. V koupené lahvi je toho téměř 0,5 kg, /a já koupil 4 ks/ tak zkusím dát i škvarky a pak chřupat k vínku , nebo pivku.