Anýzové spirálky

75
- reklama -

Suroviny
plný tác

350 g hladké mouky
125 g másla
125 g moučkového cukru
2 vejce + 1 na potření
1/2 lžičky tlučeného anýzu ( v hmoždíři nebo použijeme mletý)
barevný máček na obalení.

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky a ty namotáme na malé kovové trubičky.

  2. Nemusíme je potírat tukem, protože těsto je dostatečně mastné. Namotané hádky poválíme lehce na podložce nebo válu, potřeme rozšlehaným vejcem (nejlépe prstem, mašlovačkou se potře i trubička a upečené spirálky pak nejdou sundat) a poválíme v rozsypaném máčku.

  3. Pečeme na 170° C v předehřáté troubě dorůžova. Hotové jsou křupavé a křehké, necukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Podobný recept jsem našla pod názvem “ anýzové štruple“, liší se množstvím surovin a tvarem. Je možno tento smazat.