
- reklama -
Suroviny
- 1. těsto:
- 200 g hladké mouky
- 1 KL tlučeného anýzu
- 3 žloutky
- 40 g cukr moučka
- 110 g másla
- 2. těsto:
- 120 g cukru krupice
- 3 bílky
- 100 g mletých ořechů
- 40 g nasekané čokolády
Postup přípravy receptu
-
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.
-
Druhý den rozválíme na velikost plechu a dáme na plech vyložený pečícím papírem předpéct tak 5 – 7 minut.
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do něj přidáme čokoládu a ořechy. Natřeme na předpečené těsto, dáme do trouby dopéct na 160°C asi 20 minut , aby sněhové těsto bylo růžové. Ještě teplé nakrájíme na řezy a po vychladnutí uložíme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je po mé babičce, správně se za tepla mají vykrajovat kolečka, ale protože je dost odpadu tak já dělám řezy. Záleží jen na vás, pro co se rozhodnete.
Kuchařka: jipohe