Antipasta

183
- reklama -

Suroviny

300 g sledě (filetů, naložených v oleji – koupeno v Lidlu)
1 sklenice zeleninové směsi do bramborového salátu (ta „moje“ obsahovala hrášek i kapii, koupila jsem ji v Kauflandu, zn. Znojmia)
100 g zelených oliv
2 lžíce žampionů (nakládaných, krájených)
100-150 ml kečupu (já jsem použila ostrý, šla by asi poučít třeba i Cikánská omáčka..)
popř. sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy.

  2. Zeleninovou směs scedíme, necháme okapat a přidáme k rybě.

  3. To samé uděláme i s olivami a žampiony, vše promícháme a zaléváme po částech kečupem.

  4. Průběžně ochutnáváme, abychom množství kečupu nepřehnali.

  5. Nakonec mírně opepříme, případně dosolíme a necháme nejméně do druhého dne odležet v lednici, v dobře uzavřené nádobě.

Poznámka od kuchařky

Antipasta u nás byla dříve k sehnání v jednom lahůdkářství, milovala jsem ji, ale teď už jsem ji léta neviděla. Nedávno jsem si na tenhle mňamózní rybí salátek vzpomněla, zapátrala jsem na internetu, přidala trochu vlastní invence.. a výsledek vůbec není špatný