Angreštový koláč s perníkovou drobenkou

65
- reklama -

Suroviny
velký plech

50 dkg hladké mouky
10 dkg cukru
2 žloutky
10 dkg rozpuštěného sádla
250 ml mléka
kostička kvasnic
špetka soli
citronová kůra
2 lžíce rumu
Na drobenku:
ovesné vločky
máslo
cukr
perník na strouhání
skořice
Ovoce:
angrešt

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme klasickým způsobem těsto, necháme vykynout, nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.

  2. Zatímco těsto kyne, připravíme drobenku. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi, vychladlé rozmixujeme, nastrouháme perník, přidáme kousek másla, cukr, skořici a vytvoříme drobenku.

  3. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme hojně ovocem a zasypeme drobenkou.

  4. Pečeme cca 30 minut,ještě teplý koláč pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem se zbavit vloček,které manžel odmítá jíst,tak jsem si pomohla tímto způsobem.Jsem zvědavá,jestli to pozná.Drobenku dělám od oka,většinou se množství pohybuje kolem 10 dkg od každého,kromě koření. A taky mám plno angreštu a už nevím, co s ním 🙂