
- reklama -
Suroviny
velký plech
- 50 dkg hladké mouky
- 10 dkg cukru
- 2 žloutky
- 10 dkg rozpuštěného sádla
- 250 ml mléka
- kostička kvasnic
- špetka soli
- citronová kůra
- 2 lžíce rumu
- Na drobenku:
- ovesné vločky
- máslo
- cukr
- perník na strouhání
- skořice
- Ovoce:
- angrešt
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme klasickým způsobem těsto, necháme vykynout, nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.
-
Zatímco těsto kyne, připravíme drobenku. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi, vychladlé rozmixujeme, nastrouháme perník, přidáme kousek másla, cukr, skořici a vytvoříme drobenku.
-
Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme hojně ovocem a zasypeme drobenkou.
-
Pečeme cca 30 minut,ještě teplý koláč pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem se zbavit vloček,které manžel odmítá jíst,tak jsem si pomohla tímto způsobem.Jsem zvědavá,jestli to pozná.Drobenku dělám od oka,většinou se množství pohybuje kolem 10 dkg od každého,kromě koření. A taky mám plno angreštu a už nevím, co s ním 🙂
Kuchařka: NADEI