Anglické rohlíky

85
- reklama -

Suroviny

Na omládek:
100 g vody
130 g hladké mouky
půl lžičky sladěnky
10-13 g droždí
– vše umícháme a zakryté necháme pracovat asi hodinu
Dále:
210 g vody
30 g oleje
1,5 rovné lžičky soli
70 g hladké mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
Na potření a obložení:
trocha oleje
grilovací koření
plátkový sýr
plátky anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a sýr přidají na slané chuti.)

  2. Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 8-10 kousků, z každého uděláme bulku a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak uděláme rohlíky, které na plechu svrchu trochu přimáčkneme (na placato), potřeme olejem s grilovacím kořením, poklademe plátky anglické slaniny, na ně sýr, necháme dokynout a upečeme.

  3. Plech vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C) a pečeme přibližně 12-18 minut – každá trouba peče jinak.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/anglicke-rohliky-2/

Těsto jsem udělala malinko pevnější, není jen z bílé (hladké) mouky a dobře se tak hodí k slanině a sýru, kterými je rohlík pokryt.

Díky omládku jsou rohlíky výborné i druhý den – na fotce je vidět, jak jsou pravidelně „dírkované“