
Suroviny
- Na omládek:
- 100 g vody
- 130 g hladké mouky
- půl lžičky sladěnky
- 10-13 g droždí
- – vše umícháme a zakryté necháme pracovat asi hodinu
- Dále:
- 210 g vody
- 30 g oleje
- 1,5 rovné lžičky soli
- 70 g hladké mouky
- 300 g pšeničné chlebové mouky
- Na potření a obložení:
- trocha oleje
- grilovací koření
- plátkový sýr
- plátky anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a sýr přidají na slané chuti.)
-
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 8-10 kousků, z každého uděláme bulku a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak uděláme rohlíky, které na plechu svrchu trochu přimáčkneme (na placato), potřeme olejem s grilovacím kořením, poklademe plátky anglické slaniny, na ně sýr, necháme dokynout a upečeme.
-
Plech vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-220°C) a pečeme přibližně 12-18 minut – každá trouba peče jinak.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/anglicke-rohliky-2/
Těsto jsem udělala malinko pevnější, není jen z bílé (hladké) mouky a dobře se tak hodí k slanině a sýru, kterými je rohlík pokryt.
Díky omládku jsou rohlíky výborné i druhý den – na fotce je vidět, jak jsou pravidelně „dírkované“