
Suroviny
- 1/2 kg libové vepřové plece
- 100 g anglické slaniny
- 1 střední cibule
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce smetany
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly“). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky.
-
Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova.
-
Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty.
-
Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit).
-
Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny.
-
Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody.
-
Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min.
-
Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.