Anglická gulášová polévka

169
- reklama -

Suroviny
4 porce

150 g jemně pokrájené anglické slaniny
1 velká cibule
sádlo nebo olej
1 plnější lžíce mleté sladké papriky nebo v kombinaci s pálivou
1 necelá lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
mletý pepř
sůl
50 g hrubě nastrouhaného celeru
50 g hrubě nastrouhané mrkve
300 g oloupaných a na kostičky pokrájených brambor
1 l vývaru
hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory, vývar, koření a osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Majoránku dáme až téměř před koncem vaření, až budeme polévku zahušťovat. Vaříme do změknutí brambor. Pak polévku dle vlastní chuti a potřeby zahustíme moukou, rozmíchanou v malém množství vody nebo jíškou. Provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a podáváme.

  3. Podávat můžeme s čerstvým pečivem nebo chlebem.