
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 žluté cibule
- 2 červené cibule
- 3 menší pórky
- 2 stroužky česneku
- šalvěj
- zeleninový vývar
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme máslo, přidáme cca 6 velkých listů šalvěje, pokrájené dva větší stroužky česneku a mírně osmahneme. Poté přidáme pokrájené cibule a pórek. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a 20-25 minut necháme dusit.
-
Poté přilijeme vývar a opět provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
-
Podáváme s bagetkami. Ty posypeme sýrem, poklademe lístky šalvěje, které jsme osmahli na másle a dáme na cca 10 minut zapéct. V misce můžeme polévku posypat mozzarellou. Jelikož dušením cibule i pórek zesládnou, je polévka spíše dosladka.
Kuchařka: Lucasinka