
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 130 g hrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 kypřicí prášek
- 20 g kakaa
- Krém:
- 250 g tvarohu
- cukr
- 1 smetana ke šlehání
- ztužovač
- Dále:
- rum
- 1 smetana ke šlehání
- cukr
- ztužovač
- plátky kokosu
- strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 5 polévkových lžic vlažné vody, přisypáváme mouku, promíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce v mícháme do hmoty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme.
-
Ušleháme smetanu se ztužovačem a smícháme s tvarohem, ochutíme cukrem. Vychladlý korpus rozřízneme, spodní část pokapeme rume (hodně)a naneseme krém. Přiklopíme druhou částí.
-
Ušleháme druhou šlehačku se ztužovačem, dle potřeby osladíme a celý dortík jí potřeme. Plátky kokosu na sucho opražíme na pánvičce.
-
Okraje dortu s nimi obalíme a zbytkem šlehačky dozdobíme, sypeme strouhanou čokoládou.
Kuchařka: sebena