Andílkuv dortík

72
- reklama -

Suroviny

Korpus:
130 g hrubé mouky
150 g moučkového cukru
3 vejce
1 kypřicí prášek
20 g kakaa
Krém:
250 g tvarohu
cukr
1 smetana ke šlehání
ztužovač
Dále:
rum
1 smetana ke šlehání
cukr
ztužovač
plátky kokosu
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 5 polévkových lžic vlažné vody, přisypáváme mouku, promíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce v mícháme do hmoty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme.

  3. Ušleháme smetanu se ztužovačem a smícháme s tvarohem, ochutíme cukrem. Vychladlý korpus rozřízneme, spodní část pokapeme rume (hodně)a naneseme krém. Přiklopíme druhou částí.

  4. Ušleháme druhou šlehačku se ztužovačem, dle potřeby osladíme a celý dortík jí potřeme. Plátky kokosu na sucho opražíme na pánvičce.

  5. Okraje dortu s nimi obalíme a zbytkem šlehačky dozdobíme, sypeme strouhanou čokoládou.