Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- 1,5 hrnku cukru
- 1 čokoládový pudink
- 2 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 3 lžíce povidel nebo marmelády
- 1 lžička skořice
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
-
Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Poznámka od kuchařky
Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou nebo džemem. i krém je dobrý, Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám! Občas do něho dávám sezonní čerstvé ovoce meruňky, nebo broskve nakrájené na kousky.
Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty.
Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží abyste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.