Andělsky nadýchaný perník

322
- reklama -

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.

Poznámka od kuchařky

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou nebo džemem. i krém je dobrý, Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám! Občas do něho dávám sezonní čerstvé ovoce meruňky, nebo broskve nakrájené na kousky.

Zdroj: recept mám od své kamarádky Renaty.

Vím, že je tu perníků dost, ale tento si určitě zaslouží abyste ho alespoň vyzkoušeli a poznali, jak báječně chutná.