- reklama -
Suroviny
12 porcí
- KORPUS:
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky
- 1/2 hrnku sypaného müsli s jahodami
- 1/2 hrnku šťávy z jahod
- 1 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 2 velké jahody
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku jahodového kefíru (nebo mléko)
- Hera
- mouka na vymazání a vysypání formy
- KRÉM:
- 1 hrnek šťávy z jahod
- 1 odtučněný tvaroh
- 1/2 lžíce vanilkového cukru
- 3 lžíce jogurtu (jahodový nebo bílý)
- DOHOTOVENÍ:
- 1 hrnek čerstvých (nebo mražených) jahod
- 1 želatina
- mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
-
KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, müsli, jahody, kakao. Přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a péct na 150°C asi 40-45 minut.
-
KRÉM: Tvaroh zalít šťávou, přidat cukr s jogurtem a vyšlehat. Rovnoměrně rozetřít na vychladlý korpus.
-
DOHOTOVENÍ: Okraj natřené plochy obsypat mandlovými lupínky, střed poklást jahodami a ty lehce zalít asi 2 lžícemi želatiny připravené podle návodu.
Kuchařka: Hanule