Andělsky lehký jahodový dort

49
- reklama -

Suroviny
12 porcí

KORPUS:
1 hrnek celozrnné žitné mouky
1/2 hrnku sypaného müsli s jahodami
1/2 hrnku šťávy z jahod
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1 lžíce kakaa
2 velké jahody
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku jahodového kefíru (nebo mléko)
Hera
mouka na vymazání a vysypání formy
KRÉM:
1 hrnek šťávy z jahod
1 odtučněný tvaroh
1/2 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce jogurtu (jahodový nebo bílý)
DOHOTOVENÍ:
1 hrnek čerstvých (nebo mražených) jahod
1 želatina
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, müsli, jahody, kakao. Přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a péct na 150°C asi 40-45 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. KRÉM: Tvaroh zalít šťávou, přidat cukr s jogurtem a vyšlehat. Rovnoměrně rozetřít na vychladlý korpus.

  3. DOHOTOVENÍ: Okraj natřené plochy obsypat mandlovými lupínky, střed poklást jahodami a ty lehce zalít asi 2 lžícemi želatiny připravené podle návodu.