Andělská polévka

54
- reklama -

Suroviny
5 porcí

Andělská polévka
1,5 l vody
10 dkg másla
2 lžíce dětské krupice
3 brambory
1 tavený sýr
hrst mladých kopřiv (v zimním období mraž.špenát nebo sušené kopřivy)
vegeta
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme dětskou krupičku a uděláme světlou jíšku.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme horkou vodou (já si ji předvařím ve varné konvici, je to rychlejší), do vařící polévky vhodíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme je do měkka.

  3. Umyté a pokrájené kopřivy společně s vegetou, solí a taveným sýrem přidáme nakonec a již jen krátce povaříme, mladé kopřivy jsou hned měkké.

  4. Mražený špenát dáme o trošku dříve, ale zbytečně dlouho vitamíny nevyvařujeme.

Poznámka od kuchařky

Věřte kuchaříčci, že chutˇpolévky je vskutku „andělská“.Přeji Vám dobrou chuť.