- reklama -
Suroviny
5 porcí
- Andělská polévka
- 1,5 l vody
- 10 dkg másla
- 2 lžíce dětské krupice
- 3 brambory
- 1 tavený sýr
- hrst mladých kopřiv (v zimním období mraž.špenát nebo sušené kopřivy)
- vegeta
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme dětskou krupičku a uděláme světlou jíšku.
-
Zalijeme horkou vodou (já si ji předvařím ve varné konvici, je to rychlejší), do vařící polévky vhodíme brambory nakrájené na kostičky a vaříme je do měkka.
-
Umyté a pokrájené kopřivy společně s vegetou, solí a taveným sýrem přidáme nakonec a již jen krátce povaříme, mladé kopřivy jsou hned měkké.
-
Mražený špenát dáme o trošku dříve, ale zbytečně dlouho vitamíny nevyvařujeme.
Poznámka od kuchařky
Věřte kuchaříčci, že chutˇpolévky je vskutku „andělská“.Přeji Vám dobrou chuť.
Kuchařka: Kajka