
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 konzerva ananasového kompotu – měla jsem o hmotnosti obsahu 560 g
- čerstvé ovoce
- máta nebo meduňka na dozdobení
Postup přípravy receptu
-
Ananas i s nálevem rozmixujeme, vlijeme do vhodné plastové nádoby s víčkem a dáme do mrazničky.
-
Hmotu v průběhu mražení asi čtyřikrát promícháme metličkou. Já nakonec ještě směs rozmixovala sekáčkem na potraviny a nechala pořádně zmrazit.
-
Před podáváním se nechá chvíli při pokojové teplotě velmi mírně povolit. Občas dělávám různé sorbety i tak, že během mražení taky občas promíchám, a nechám zmrazit.
-
Když ho pak chci podávat, tak mírně povolený sorbet teprve mixuji.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Žena & kuchyně, recept je mírně poupravený.
Kuchařka: Merylas









