
Suroviny
- 200 g másla
- 250 g cukru moučka
- 6 vajec
- 150 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g mletých vlašských ořechů
- Náplň:
- 250 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 konzerva ananasu
- 1 vanilkový cukr
- vanilkový pudinkový prášek
- piškoty
- rum
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřene se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
Přidáme mouku, kypřící prášek a mleté ořechy. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
-
Připravené těsto naneseme na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C 15-20 minut.
-
Na upečený korpus naskládáme piškoty, které pocákáme rumem.
-
Slijeme ananas a ze šťávy uvaříme pudink, který necháme vychladnout.
-
Pak si připravíme náplň:
Změklé máslo utřeme s cukrem. Pak vmícháme vychladlý pudink. Ananas nakrájíme na kousky a vmícháme do krému nebo můžeme naskládat na krém na vrch, obojí je možné. -
Krém naneseme na piškoty a polejeme čokoládovou polevou. Dáme ztuhnout do lednice.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem našla v časopise “ chvilka v kuchyni „
Vložila ho tam p.Peterová a opravdu stojí za to ho vyzkoušet.









