
Suroviny
- 600 g jablek (neměla by se rozvářet)
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 70 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 l vody
- 1/8 l pomerančového džusu (šťávy z pomeranče)
- dětské piškoty (cca 1/2 sáčku)
- rum
- šlehačka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího hrnce, posypeme cukrem a zalijeme 1/8 l. vody a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých druhů jablek je to prakticky hned), zalijeme je zbylou vodou a džusem v čemž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Když masa trochu vychladne, vmícháme do ní piškoty, zvlhčené rumem.
-
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do ní jablkovou masu s piškoty. Po zchladnutí uložíme do lednice, a to minimálně do druhého dne. Čím více se dort odleží, tím více v něm chutnají jablka jako ananas.
-
Před podáním odstraníme okraj formy (nepřeklápíme), nakrájíme na výseče a ozdobíme šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Lehký podzimní dortík, když nevíme, co s padanými jablky.









