„Ananasový“ dort z jablek

77
- reklama -

Suroviny

600 g jablek (neměla by se rozvářet)
1 vanilkový pudinkový prášek
70 g cukru
1 vanilkový cukr
1/4 l vody
1/8 l pomerančového džusu (šťávy z pomeranče)
dětské piškoty (cca 1/2 sáčku)
rum
šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího hrnce, posypeme cukrem a zalijeme 1/8 l. vody a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých druhů jablek je to prakticky hned), zalijeme je zbylou vodou a džusem v čemž jsme rozmíchali pudink. Necháme přejít varem. Když masa trochu vychladne, vmícháme do ní piškoty, zvlhčené rumem.

  2. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do ní jablkovou masu s piškoty. Po zchladnutí uložíme do lednice, a to minimálně do druhého dne. Čím více se dort odleží, tím více v něm chutnají jablka jako ananas.

  3. Před podáním odstraníme okraj formy (nepřeklápíme), nakrájíme na výseče a ozdobíme šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Lehký podzimní dortík, když nevíme, co s padanými jablky.