- reklama -
Suroviny
- 1 ananas
- 2 mandarinky (nebo 1 pomeranč)
- 2 vanilkové cukry (nebo aroma)
- 3 vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
- 2 lžíce bíleho rumu (můze být i obyčejný)
- 4 lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Ananas nakrajame na 1/8-ky (alebo na male kusky) a poukladame do zapekacej misy.
-
Manrarinky olupeme a mozeme (nemusime) nakrajat na kusky a poukladame na ananas.
-
Zltky vymiesame s vanilkovým cukrom a rumom.
-
Z bilekov urobime sneh.
-
Vymiesanymi zltkami polejeme ananas, potom polejeme medom a snehom to vsetko zakryjeme.
-
Zapecieme asi na 200°C, 15 min. pod alobalom a potom este cca. 10 min bez alobalu a bud zvysime teplotu, alebo zapneme cirkulaciu vzduchu.
-
Porcie mozeme ozdobit slahackou a cokoladovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Nabuduce pokrajam na male kusky, teraz sme potrebovali pribor, ale stalo to za to. Ta omacka zo zltkov je fantasticka!
Zdroj: Lubo Herko
Kuchařka: ercicka