Ananasovy dezert

145
- reklama -

Suroviny

1 ananas
2 mandarinky (nebo 1 pomeranč)
2 vanilkové cukry (nebo aroma)
3 vejce (rozdělené na žloutky a bílky)
2 lžíce bíleho rumu (můze být i obyčejný)
4 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Ananas nakrajame na 1/8-ky (alebo na male kusky) a poukladame do zapekacej misy.


    Zobrazit celý recept

  2. Manrarinky olupeme a mozeme (nemusime) nakrajat na kusky a poukladame na ananas.

  3. Zltky vymiesame s vanilkovým cukrom a rumom.

  4. Z bilekov urobime sneh.

  5. Vymiesanymi zltkami polejeme ananas, potom polejeme medom a snehom to vsetko zakryjeme.

  6. Zapecieme asi na 200°C, 15 min. pod alobalom a potom este cca. 10 min bez alobalu a bud zvysime teplotu, alebo zapneme cirkulaciu vzduchu.

  7. Porcie mozeme ozdobit slahackou a cokoladovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Nabuduce pokrajam na male kusky, teraz sme potrebovali pribor, ale stalo to za to. Ta omacka zo zltkov je fantasticka!

Zdroj: Lubo Herko