Suroviny
- Piškot:
- 250 g cukru
- 3 vejce
- 250 g okapaného kompotovaného ananasu
- 50 g šťávy z ananasového kompotu
- 125 g bílého jogurtu
- 100 g oleje
- 250 g hladké mouky
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 sáček kypřícího prášku
- Kokosový krém:
- 300 ml kokosového mléka
- 50 g cukru
- 4 plátky želatiny
- 300 g smetany na šlehání
- 40 ml Malibu
- 10 g strouhaného kokosu
- Na dokončení:
- mléčná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Ananas necháme okapat a potom ho rozmixujeme. Vejce s cukrem vyšleháme. Přidáme rozmixovaný ananas a šťávu z kompotu, smícháme šlehačem. Přidáme a dobře rozšleháme jogurt a olej.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem, přisypeme ji do předcházející směsi a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, 15-20 minut do růžova. -
Piškot necháme vystydnout.
-
Krém: Želatinu namočíme ve studené vodě. Kokosové mléko, strouhaný kokos a cukr zahřejeme. Do horkého mléka zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Necháme vystydnout.
-
Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji promícháme společně s Malibu s vychladlým kokosovým mlékem. Krém rovnoměrně rozprostřeme na vychladlý piškot a dáme ztuhnout do lednice. Ztuhlý krém pocákáme rozehřátou mléčnou čokoládou nebo můžeme posypat kokosem.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.