- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1 plechovka ananasového kompotu (576 g)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- Krém:
- 400 g pomazánkového másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1-2 lžíce uvařeného vanilkového pudinku (možno koupit hotový)
- sekané ořechy
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Ananas i se šťávou nalijeme do mixéru a rozmixujeme.
-
Vyšleháme žloutky s cukrem, do našlehané hmoty přidáme rozmixovaný kompot po částech. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
-
Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
-
Upečeme do zrůžovění povrchu (200°C, 20 minut). Necháme vychladnout.
-
Pomazánkové máslo rozmícháme s cukrem a pudinkem. Natřeme na vychladlou buchtu, posypeme posekanými ořechy a pocákáme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v ledničce.
Kuchařka: Fokuska