Ananasové řezy s čokoládovou mřížkou

52
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1 plechovka ananasového kompotu (576 g)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
2 vejce
Krém:
400 g pomazánkového másla
3 lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
1-2 lžíce uvařeného vanilkového pudinku (možno koupit hotový)
sekané ořechy
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ananas i se šťávou nalijeme do mixéru a rozmixujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyšleháme žloutky s cukrem, do našlehané hmoty přidáme rozmixovaný kompot po částech. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.

  3. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

  4. Upečeme do zrůžovění povrchu (200°C, 20 minut). Necháme vychladnout.

  5. Pomazánkové máslo rozmícháme s cukrem a pudinkem. Natřeme na vychladlou buchtu, posypeme posekanými ořechy a pocákáme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v ledničce.