- reklama -
Suroviny
4 porce
- Amur
- olivový olej
- libeček
- česnek
- jarní cibulka
- celerová nať
- citronový tymián čerstvý
- krystalická sůl
- brambory
- grilovací koření
- máslo
- alobal
- kůže ze slaniny
Postup přípravy receptu
-
Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej.
-
Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den.
-
Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril.
-
Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.
Poznámka od kuchařky
Protože není dobré kapat na rybu citron, podávám ho na ledovém salátu, do kterého čerstvý citron nakapu, přidám trošku podravky a olivového oleje. Dobrou chuť.
Kuchařka: Ivine