
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2x vejce
- 2x menší cibule
- lžička Podravky
- dvě lžíce vody
- trochu oleje na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do hrnečku přídáme lžičku Podravky a dvě lžíce vody, vidličkou rozkvedláme. Připravíme si cibuli, tak že ji nakrájíme na podlouhlé větší kusy a na pánvi ji smažíme dokud nezesklovatí a nezměkne. Pozor aby nezačala hnědnout!
-
Až je cibule hotová rovnoměrně ji na pánvi rozprostřete a nalejte na ní připravené vajíčko s podravkou aby byla všechna ponořena ve vajíčku. Snižte teplotu a smažte bez obrácení. Pokud se vám amoleta při vyndávání na talíř potrhá nevadí je i tak dobrá. Podává se s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť 🙂
Kuchař: jabam









