
- reklama -
Suroviny
18 porcí
- Těsto:
- 1/2 hrnku cukru krystalu
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- lžička soli
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1 vanilínový cukr
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- (lze použít i polohrubou)
- půl lžičky sody
- kousky čokolády (min. 200 g)
Postup přípravy receptu
-
Postupně smícháváme jednotlivé ingredience. Až bude vše pečlivě zamíchané, zakryjeme mísu průhlednou fólií a necháme odležet 15-20 minut.
Nedávat do lednice! -
Předehřejeme troubu na 180°C.
Po odležení dáme na plech pečící papír a pokládáme hrudky těsta na plech (viz foto výše). Na hrudky lze použít buď lžíci nebo zmrzlinovou naběračku. -
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10-12 minut, nebo dokud neuvidíme zlatavý povrch sušenek.
Po vyndání necháme chvíli vychladnout a pak podáváme.
Poznámka od kuchařky
Je důležité míchat vše tak, jak je předepsáno, jinak se sušenky nemusí povést. Můžete přidat také ořechy dle chuti.
Dobrou chuť! 🙂
Kuchařka: marsvecova