Suroviny
- 250 g rozmixovaných ovesných vloček
- 200 – 250 ml mléka
- 2 malá nebo 1 velké vejce
- 1-2 lžíce cukru (dle chuti)
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky kypřícího prášku
- ¼ lžičky skořice
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky rozmixujeme na jemno a přesypeme do misky. Přidáme cukr, kypřící prášek, olej, vejce, mléko a skořici. Vše smícháme. Necháme cca 10 minut odležet (směs se může z počátku zdát celkem řídká, po chvíli se ale mléko vsákne do vloček).
-
Na pánvi rozpustíme máslo, nalijeme trochu lívancového těsta a tvoříme lívance (podle velikosti pánve cca po 2 lívancích), jakmile se na nich začnou tvořit malé bublinky, otočíme a pečeme do zlatova i z druhé strany.
-
3. krok receptu
Poznámka od kuchařky
Podáváme s džemem, javorových sirupem nebo s ovocem, zkrátka dle chuti. Osobně ráda připravuji zkaramelizované ovoce. Na pánvi rozpustím trochu másla, přidám na kostičky pokrájené ovoce (broskev, banán, jablko), zasypu trochou třtinového cukru a nechám zkaramelizovat. To už ale moc zdravá varianta není 🙂