- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřových kotlet
- 60 g rostlinného oleje
- 80 g kečupu
- 20 g plnotučné hořčice
- 4 g chilli papriček
- 4 g česneku
- 4 g soli
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, kečupu, hořčice, nadrobno nasekaných chilli papriček, utřeného česneku a soli připravíme marinádu.
-
Kotlety nakrájíme na porce, naložíme do připravené marinády a necháme do druhého dne marinovat. Pak je položíme na vymaštěný plech a za stálého potírání zbylou marinádou pečeme v troubě do změknutí. Podávat můžeme buď s hranolky nebo s brambory na různý způsob.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: výstřižek ze starších novin
Protože tohle jídlo je poměrně dost ostré, manželovi, který to má rád, jsem oddělila asi půlku marinády a udělala zvlášť, zbytek rodiny měl marinádu bez papriček, takže spokojenost byla na obou stranách.
Ještě k těm surovinám, jsou tady uváděny v gramech, ale myslím si, že není až tak nutné to dodržet.
Kuchařka: HankaPu