
- reklama -
Suroviny
cca 40 kousků
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 žloutky
- 3 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce rozehřátého másla
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce rumu
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku s vlahým mlékem rozdrobíme droždí, vmícháme lžíci cukru a lžičku mouky a necháme vzejít kvásek.
-
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, máslo, rum, zbylý cukr a nakonec kvásek.
-
Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
-
Těsto na pomoučněném vále vyválíme na silnější plát a pomocí formiček nebo skleničky vykrajujeme stejně velká kolečka, kterým vykrojíme ještě jedno malé kolečko uprostřed.
-
Poté koblížky smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji.
-
Po usmažení koblížky položíme například na papírové ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk.
-
Koblížky obalíme v cukru nebo v čokoládě.
Poznámka od kuchařky
Můžeme je plnit i libovolně zvolenou marmeládou.
Kuchařka: Kamili