
- reklama -
Suroviny
- 125 g másla
- 125 g kvalitní tmavé čokolády alespoň 70%
- 200 g cukru krupice
- 1 lžička mleté vanilky
- 2 střední vejce
- 380 g hladké mouky
- 7 g (1/2 sáčku) kypřícího prášku do pečiva
- špetička soli
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a solí.
-
Ve vodní lázni, ve větší nádobě (budeme tam přidávat i vše ostatní), rozpustíme čokoládu a máslo.
-
Necháme trošku zchladnout a po jednom do hmoty zašleháme vejce, vanilku a cukr krupici.
-
Pak vmícháme moučnou směs.
-
Těsto dáme aspoň na 3 hodiny vychladit.
-
Pak lžičkou odebíráme kousky, formujeme kuličky velikosti vlašských ořechů, které velmi dobře obalíme v moučkovém cukru.
-
Pečeme při 180°C asi 8-10 minut.
-
Po zchladnutí uložíme v suchu a chladu.
-
Podáváme jako zákusek k čaji nebo kávě. Jsou poměrně pevné na skus, ale ne tvrdé.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Mirka Slavíková, Kouzlo dezertů, upraveno
Více najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Kuchařka: zizala









