
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6 červených brambor
- sůl
- olej (používám slunečnicový)
- 2 menší cibule nakrájené nadrobno
- koření „Americké brambory“
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžíce sušené petrželky (i více dle osobní chuti)
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, ponecháme slupku, nakrájíme na čtvrtky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka, důležité je nepřevařit.
-
Na oleji na větší pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené brambory, posypeme je kořením na americké brambory – tak jednu lžíci, nepřehnat, protože může dodat dost slanou chuť. Také posypeme práškovým česnekem.
-
Postupně brambory na pánvi mícháme, aby se opražily ze všech stran a jakmile začínají dostávat zlatější barvu, přisypeme petrželku, promícháme a podáváme jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Petrželku můžeme použít i čerstvou, omytou a nakrájenu nadrobno.
Kuchařka: Lenka Škulinová