- reklama -
Suroviny
50 kusů
- 4 bílky
- 500 g celých mandlí
- 350 g moučkového cukru
- 1 kávová lžička citronové kůry
- 1 kávová lžička skořice
- 80 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Mandle si nasekáme na velmi jemno.
-
Z bílků a moučkového cukru si vyšleháme tuhý sníh.
-
Přidáme nasekané mandle, citronovou kůru, skořici a vodu.
-
Vařečkou vše řádně promícháme.
-
Na plech vyložený pečícím papírem klademe kávovou lžičkou hromádky hmoty.
-
Pečeme dorůžova asi na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Udělala jsem je méně sladké, tak jsem je před pečením trochu pocukrovala moučkovým cukrem a jsou vynikající 🙂
Myslím, že by mohly být aromatičtější, pokud by se pocukrovaly trochou mleté skořice
Kuchařka: Backy