
- reklama -
Suroviny
- 100 g amarantu
- 100 ml vanilkového ovesného mléka
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 lžička přírodního vanilkového aroma
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Ve sklenici s trochou vody rozmícháme lžíci chia semínek a necháme je v lednici nabobtnat.
-
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, lžíci medu a amarant. Vaříme cca 25 minut.
-
Amarant neuvaříte nikdy úplně doměkka, a proto se nebojte, že zůstane po uvaření stále trošku křupavý.
-
Nakonec do amarantu vmícháme kakao, skořici, vanilkové aroma a zgelovatělá chia semínka. Takto připravený amarantový pudink necháme vychladit v lednici, ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Kuchařka: Susa