Amálčino tajemství

56
- reklama -

Suroviny

1/2 kg kuřecích prsíček (nebo krůtí)
1/2 lžičky bílého pepře
1 lžíce strouhaného zázvoru
chilli paprička
kari koření
2-3 lžíce škrobové moučky
sůl
červená cibule
jablko
cca 1 dcl kokosového mléka
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky (tentokrát jsem použil krůtí prso), přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme. Přes noc necháme v lednici uležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem (poměr 1:1). Naloženou masovou směs zprudka orestujeme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, zarestujeme, po chvíli přidáme na měsíčky nakrájené jablko a zarestujeme.

  3. Stáhneme z ohně, zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a podáváme. Jako přílohu podáváme hranolky, americké brambory, krokety, česnekové brambory.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem dostal důvěru a mohl tuto mňamku uvařit :-). Nepodařilo se mi v Rožnově sehnat červenou cibuli, musel jsem použít bílou. Jako přílohu jsem připravil česnekové brambory. Přípravu brambor najdete na http://www.toprecepty.cz/recept/5331-roznovska-jeh…. Tuto mňamku můžeme použít i při slavnostnějších příležitostech.

Autorkou receptu je skvělá kuchařka paní Alena Černotová z Rožnova p.R..