
Suroviny
- 1/2 kg kuřecích prsíček (nebo krůtí)
- 1/2 lžičky bílého pepře
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- chilli paprička
- kari koření
- 2-3 lžíce škrobové moučky
- sůl
- červená cibule
- jablko
- cca 1 dcl kokosového mléka
- máslo
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky (tentokrát jsem použil krůtí prso), přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme. Přes noc necháme v lednici uležet.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem (poměr 1:1). Naloženou masovou směs zprudka orestujeme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, zarestujeme, po chvíli přidáme na měsíčky nakrájené jablko a zarestujeme.
-
Stáhneme z ohně, zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a podáváme. Jako přílohu podáváme hranolky, americké brambory, krokety, česnekové brambory.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem dostal důvěru a mohl tuto mňamku uvařit :-). Nepodařilo se mi v Rožnově sehnat červenou cibuli, musel jsem použít bílou. Jako přílohu jsem připravil česnekové brambory. Přípravu brambor najdete na http://www.toprecepty.cz/recept/5331-roznovska-jeh…. Tuto mňamku můžeme použít i při slavnostnějších příležitostech.
Autorkou receptu je skvělá kuchařka paní Alena Černotová z Rožnova p.R..