- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- čerstvá paprika
- cibule
- žampiony
- 5 brambor
- grilovací koření
- olivový olej
- sojová omáčka
- 2 lžíce červeného vína
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 3 stroužky česneku
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cibuli, žampiony si nakrájíme na kousky, brambory si oškrábeme a nakrájíme na kolečka, tyhle suroviny smícháme ve velké míse s kuřetem, grilovacím kořením, olejem, sojovou omáčkou, česnekem, vínem, hořčicí a kečupem.
-
Nachystáme si dva větší kusy alobalu, do každého dáme jedno stehno a brambory se zeleninou. Alobal pořádně zaděláme, ať nám nevytéká šťáva. Necháme přes noc uležet. Pečeme v alobalu na 180 stupňů 1,5 hodiny. Můžeme podávat s tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Já používám naloženou papriku ve sklince, nám chutná líp. Můžete dát jakoukoli zeleninu – rajčata, porek atd. co doma najdete
Kuchařka: mijula