
Suroviny
- Na 1 porci
- 80 g mletého vepřového masa (raději libové)
- Česnek
- Sůl
- pepř
- oregáno
- Strouhanka (bude-li vůbec třeba)
- 1 ks vejce (natvrdlého vejčete odskořápkovaného)
Postup přípravy receptu
-
Ano, pozemšťané jim říkají Pštrosí vejce. Z masové fáše mokrými rukami uplácáme „pleskavici“, do které zabalíme vajíčko a dáme nastojato péci do trouby 200°C.
-
Po chvilce, až se maso zatáhne, tak predátorka křížem nakrojíme a ještě mu dopřejeme chvilku v teple.
-
Hotovou potvorku adjustujeme (pro případ předčasného vylíhnutí pracujeme pro jistotu s rouškou nebo v masce) dle vlastní fantazie a podáváme po teplu, ale jedlá je i po studenu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/allien-vetrelcova-ve…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…