- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 balení mražené aljašské tresky
- 8 lžic mandlových lupínků
- 3 lžíce kokosové moučky
- pepř
- oregano
- strouhanka
- hladká mouka
- 2 vejce
- olej na smažení
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Filety tresky částečně rozmrazíme, osušíme, osolíme, okořeníme oreganem a lehce pepřem.
-
Smícháme si strouhanku, mandle a kokos.
-
Rozšleháme a osolíme vejce a filety obalujeme v mouce, vejcích a zamíchané strouhance s kokosem a mandlemi.
-
Obalíme ještě jednou ve vajíčku a namíchané strouhance, hned dáváme smažit do rozpáleného oleje, smažíme pomaleji, aby mandle byly křupavé.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si kdysi upravila z nějakého letáku, (bylo to s jinou rybou) asi Kaufland, nejsem si jistá, ale nevadí, hlavně, že je to výborné.
Dávala jsem k tomu bramborovou kaši se smaženou cibulkou.
Kuchařka: Bibinka