Aljašská treska s mandlemi a kokosem

56
- reklama -

Suroviny
3 porce

1 balení mražené aljašské tresky
8 lžic mandlových lupínků
3 lžíce kokosové moučky
pepř
oregano
strouhanka
hladká mouka
2 vejce
olej na smažení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety tresky částečně rozmrazíme, osušíme, osolíme, okořeníme oreganem a lehce pepřem.


    Zobrazit celý recept

  2. Smícháme si strouhanku, mandle a kokos.

  3. Rozšleháme a osolíme vejce a filety obalujeme v mouce, vejcích a zamíchané strouhance s kokosem a mandlemi.

  4. Obalíme ještě jednou ve vajíčku a namíchané strouhance, hned dáváme smažit do rozpáleného oleje, smažíme pomaleji, aby mandle byly křupavé.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si kdysi upravila z nějakého letáku, (bylo to s jinou rybou) asi Kaufland, nejsem si jistá, ale nevadí, hlavně, že je to výborné.

Dávala jsem k tomu bramborovou kaši se smaženou cibulkou.