Africká rybí chermoula

75
- reklama -

Suroviny
4 porce

Na chermoula marinádu:
asi 5 lžic čerstvého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli koření
1 lžička mleté papriky
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička pepře
2 prolisované stroužky česneku
kousek nastrouhaného zázvoru
5 lžic olivového oleje
sůl
4 steaky z tresky nebo jiné bílé ryby nebo filé

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na marinádu zmiešame alebo rozmixujeme, vlejeme do misky a rybu v nej zo všetkých strán ponamáčame. Necháme 10 minút marinovať.

  2. Potom na panvici s trochou oleja ryby opražíme z každej strany asi 5 minút. Ja som podávala s pečenými zemiakmi a šalátom.

Poznámka od kuchařky

Chermoula je severoafrická marináda na ryby a plody mora. Ja som momentálne nemala čerstvý koriander, tak som dala 2 lyžičky mletého. Ryba, ktorá je inak dosť fádna, dostala príjemnú, pikantnú chuť.

Recept mám z knihy „Jedlá za pár minút“.