Africká arašídová polévka

269
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 cibule
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
3 hrnky zeleninového vývaru
1 střední batát
3 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce arašídového másla
sůl
chilli koření
2 hrsti čerstvého špenátu nebo jiné listové zeleniny (mangold, kapusta)
hrst nasekaných arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme.

  3. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájený batát, rajčatový protlak a arašídové máslo. Osolíme a podle chuti přidáme chilli koření.

  4. Vaříme za občasného zamíchání asi 15 minut, až je batát měkký.

  5. Následně vmícháme nahrubo nakrájený špenát a povaříme ještě 3 minuty. Polévku před podáváním posypeme nasekanými arašídy.

Poznámka od kuchařky

Arašídovou polévku jsem prvně ochutnala na pražském Street Food Festivalu. Zachutnala mi a začala jsem hledat recept na internetu. Překvapivě jsem našla desítky odkazů a receptů, takže jsem zase jednou objevila Ameriku. Přidávám tedy svoji verzi této výborné polévky.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.