
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- Adžika koření
- bylinkové grilovací koření
- plátek másla na zjemnění šťávy
- 1 lžíce Sosenfixu(podobné jíšce)
- sůl
- 250 ml kuřecího vývaru (může být z kostky)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna si omyjeme, vysušíme, dáme do pekáče, který potřeme olejem. Stehna osolíme, vydatně posypeme Adžikou a mírně bylinkovým grilovacím kořením, podlijeme malým množstvím vývaru, který jsme si předem uvařili.
-
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 70 minut. Po dobu pečení poléváme stehna vypečenou šťávou a podléváme po malém množství vývaru.
-
Zatím si do zbylého vývaru rozmícháme Sosenfix a po 45 minutách vylijeme na stehna v pekáči, alobal sundáme a stehna dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Máme Adžiku rádi, tak bylo předem rozhodnuto. Podávala jsem s dušenou zeleninkou a vařenými bramborami-dobroučké!
Kuchařka: Bibinka









