Adamova žebra-kosti

153
- reklama -

Suroviny
individuální

masitá žebra z bůčku
( nebo kosti z kotlet množství zcela individuální)
2-3 lžičky koření (Adamova žebra)
3 lžíce olivového oleje
5-6 stroužků česneku (podle chuti)
kmín
kouřová sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.

  2. Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě – čas podle množství – cca 50-60 minut a obracíme.

  3. Těsně před dokončením, když už mají krásnou zlatavou barvu, mírně posolíme kouřovou solí a ještě pár minut pečeme.

  4. Přílohu dáme podle chuti, brambory, zeleninu, nebo jen chléb.
    Takto připravená žebírka můžeme samozřejmě i grilovat a právě teď je to aktuální.

Poznámka od kuchařky

Jsem si vědoma, že to není žádný převratný recept, ale venku je krásně a tak myslím, že se to hodí. Navíc, včera jsem konečně sehnala koření Adamova žebra a musím říct, že mne svou chutí a pikantností hodně překvapilo. Je skvělé.