
- reklama -
Suroviny
individuální
- masitá žebra z bůčku
- ( nebo kosti z kotlet množství zcela individuální)
- 2-3 lžičky koření (Adamova žebra)
- 3 lžíce olivového oleje
- 5-6 stroužků česneku (podle chuti)
- kmín
- kouřová sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.
-
Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě – čas podle množství – cca 50-60 minut a obracíme.
-
Těsně před dokončením, když už mají krásnou zlatavou barvu, mírně posolíme kouřovou solí a ještě pár minut pečeme.
-
Přílohu dáme podle chuti, brambory, zeleninu, nebo jen chléb.
Takto připravená žebírka můžeme samozřejmě i grilovat a právě teď je to aktuální.
Poznámka od kuchařky
Jsem si vědoma, že to není žádný převratný recept, ale venku je krásně a tak myslím, že se to hodí. Navíc, včera jsem konečně sehnala koření Adamova žebra a musím říct, že mne svou chutí a pikantností hodně překvapilo. Je skvělé.
Kuchařka: JanaDorazinova